• Blog

Kleinschalig wonen op maat!

dinsdag 12 maart 2019

Terug naar overzicht

Hoe gaan wij in ons land om met mensen met niet-aangeboren hersenletsel? Een alternatief.

Door een ongeval of een ziekte kunnen mensen hersenletsel oplopen; letsel vaak waarvan men helaas niet of slechts gedeeltelijk herstelt, alle therapie ten spijt. In veel gevallen is dan speciale zorg en aandacht nodig, en wel op permanente basis. Veelal gebeurt dit in een of enkele aparte wooneenheden binnen een zorginstelling. Soms lukt het om NAH-patiënten in hun thuisomgeving te begeleiden, maar dat kan aanzienlijke druk leggen op de mantelzorg. Dit komt ook doordat de financiering zeker voor leken nogal complex in het hanteren is. Mede doordat zorginstellingen zich geconfronteerd zien met hoge kosten rijst steeds luider de vraag: kan het niet anders? Kleiner? Compacter? En toch met alles binnen handbereik wat nodig is aan mensen en middelen, aan kennis, kunde en vaardigheden? Voor zo'n oplossing gaat Onder de Hoede zich inzetten.

 

Ben je nieuwsgierig naar meer informatie? Bezoek eens de Onder de Hoede website!